Saturday, February 2, 2013

Mood Rabbiul Awal~

Assalammualaikum WBT

Mari kita banyakkan selawat...Setiap hari ya...bukan dalam bulan maulid sahaja..moga2 kita akan lebih rasa cinta untuk bangkit bersama insan yg Allah kasihi......

Cuba sebelum tulis status kita ni, kita anggap Rasulillah صلى الله عليه وسلم ada kat tepi duk pandang kita senyum kat kita.. Apa rasa..? 


Cuba dalam solat nanti nak bagi salam selepas tahiyat akhir itu kita anggap yang kita bagi salam kepada Rasulillah صلى الله عليه وسلم dan Baginda صلى الله عليه وسلم pun tersenyum lagi menjawab salam kita.. Apa rasa..?


Cuba sebelum bicara dengan suami atau isteri kita anggap Rasulullah صلى الله عليه وسلم ada kat tepi kita dan pesan. "Aku adalah orang yang paling baik dengan ahli keluarganya.." Apa rasa..?


Cuba sebelum ponteng solat ataupun kelas kita anggap Rasulullah صلى الله عليه وسلم ada kat tepi senyum lagi dan memberitahu kita "Orang yang tidak amanah itu adalah orang yang tidak beragama.." Apa rasa..?


Cuba sebelum pangkah undi nanti, kita anggap Rasulullah صلى الله عليه وسلم masih setia di sisi dan bertanya dari hati ke hati.. "Nak pilih pemimpin dan parti yang teruskan perjuanganku atau nak pilih pemimpin dan parti yang tidak mengikut bahkan memburuk serta mencaci sunnahku..?" Apa rasa..?


Cuba yang tak boleh di cuba ialah sebelum kita nak mati nanti, akan datangnya gambaran segala amalan kita di dunia ini. Indahnya hidup jika pengakhiran kita juga masih setia kita menganggap dan merindui Rasulillah صلى الله عليه وسلم. Pasti rasanya sangat manis menemui kekasih yang telah lama dirindui..


Rasulullah صلى الله عليه وسلم pasti sedih dengan sikap kita terhadap ahlussyam dan saudara kita tertindas di Burma sekarang.. Cuba kita pula yang merasai kesedihan Baginda صلى الله عليه وسلم...
Allah....Allah....Allah.. Membayangkan rasa itu sahaja cukup menginsafkan...Teman2 jika kita tidak boleh melihat kebaikan orang lain kita ini punya masalah hati...hati kita kotor macam air longkang...kepada  yg mengada2 kan cerita dan si penabur fitnah...balasan Allah tetap ada...tunggu & lihat sahaja bayaran cash dari Allah.
Ya Allah kau berikan aku kesabaran....& kuatkan aku untuk memberi kemaafan pada mereka. 

Jum nikmati cupcake ni..... senyum lah semanis cupcake ini walau pahit untuk mengukir senyuman.....


No comments:

Post a Comment